menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti linzer lemon curddel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
45 dkg liszt
30 dkg hideg vaj
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 nagy biocitrom reszelt héja és kifacsart leve
♥ LEMON CURD:
2 tojás
2 tojássárgája
1-2 biocitrom reszelt héja
2 dl citromlé
15 dkg cukor
8 dkg vaj
♥ DÍSZÍTÉS:
porcukor

Elkészítés:


♥ Kis lábosban, kézi habverővel, a vaj kivételével összekeverjük a lemon curd hozzávalóit, és takaréklángon besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és hűlni hagyjuk. Akit zavar benne a citromhéj, a krémet még melegen szitán áttörheti.
♥ A tésztához elkeverjük a lisztet a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, és késes robotgépben a felkockázott hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. (Gép híján kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy a vaj ne olvadjon meg.) Hozzáadjuk a citromlét és a tojássárgáját, kézzel összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra, alsó-felső sütésmódban.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, tojás- és virágformákkal kiszaggatjuk, a felét középen kis körrel kiszúrjuk. Mindet sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 10-12 perc alatt világosra sütjük. (Ügyeljünk rájuk, mert könnyen megégnek.)
Kihűlés után a lyukas linzerekre porcukrot szitálunk, majd lemon curddel kenve összeragasztjuk a párokat.

Húsvéti linzer lemon curddel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres csirkenyársak jázminrizzsel,mogyorószósszal
Fűszeres csirkenyársak jázminrizzsel,mogyorószósszal

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk(erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. A csirkemellfilét kb. 2-3 cm vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi almáspitéje
Évi almáspitéje

A lisztet elegyítjük a porcukorral és a sütőporral, majd alaposan elmorzsoljuk a zsírral. Ezután simára gyúrjuk a tojások sárgájával és a tejföllel. Ha a tészta összeállt, becsomag...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gyömbéres sertéshús
Gyömbéres sertéshús

A tűzforróra felhevített serpenyőbe olívaolajat öntünk, majd a felaprított vöröshagymát megpirítjuk a forró olajban. Ekkor tesszük rá a darált húst. Ezt is lepirítjuk. Picit sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mézes- narancskrémes őzgerinc
Mézes- narancskrémes őzgerinc

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerincformát és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegítjük a sütőt. A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk