♥ HÚS:
60 dkg csirkemell, ( vagy pulykamell )
♥ TÖLTELÉK :
2 db keményre megfőzött tojás,
+ 1 db tojás,
20 dkg füstölt sonka,
1 nagyobb fej hagyma,
2 dkg torma,
0.5 dl víz,
só, bors, ízlés szerint
kevés petrezselyem
A 60 dkg csirkemellet, ( vagy pulykamellet ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni.
A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el nem fő róla.
Vegyük le a tűzről.
Egy külön tálba keverjük ki a nyers tojást, és reszeljük hozzá a keményre megfőzött tojásokat.
Adjuk hozzá a tormát, és az előzőleg elkészített hagymás sonkát, majd ízesítsük sóval, borssal. Vigyázzunk, mert a sonka is sós!
Az elkészített tölteléket töltsük a csirkemell szeletekbe, ha kell hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsük, majd a szokásos módon panírozzuk be.
♥ ha a hússzeletekre teszünk egy vékony szelet bacont és arra a tölteléket, biztosan nem folyik ki a massza a húsból sütés közben!
♥ Forró, bő olajban süssük ki.
♥ Egyszerű, és nagyszerű húsvéti főétel, szinte bármilyen körettel, salátával tálalható!
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe készítettem és összeállítottam a tésztát. Kalácstészta állagúnak kell lennie. Kiolajozott kelesztőtálban hagytam fél óráig pihenni. Ezala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és előkészítjük a csillagcsővel ellátott habzsákot is, hogy a kész masszával gyorsan tudjunk majd dolgozni. 2...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt 140 fokra előmelegítjük. A kacsát megmossuk, szárazra töröljük, majd egy villával a bőrét óvatosan összeszurkáljuk úgy, hogy a hús ne sérüljön meg. Olajjal bedörzsöljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes