menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 db tojás sárgája
10 dkg porcukor vagy darált barna cukor
10 dkg méz
1/2 evőkanál szegfűszeg
1/2 evőkanál fahéj
1/2 kiskanál szerecsendió
1/2 kiskanál gyömbér
1 kiskanál sütőpor
4 dkg kakaó

Elkészítés:


A lisztet összekeverem a porcukorral, fűszerekkel, sütőporral és a kakaóval, majd elmorzsolom a vajjal. A tojássárgákat és a mézet hozzáadva jól összegyúrom. A kész masszát pihentetni kell minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtom 2-3 milliméter vékonyságúra, majd szép karácsonyi formákat szaggatok belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütöm.

Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Kakaós, körtés kevert süti
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Kakaós, körtés kevert süti

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy kisebb tálba kis citromlevet öntünk, a felkockázott körtéket ebben megforgatjuk, hogy ne barnuljanak meg, majd leszűrjük és...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvétra ♥ Sonkás alagút
Húsvétra ♥ Sonkás alagút

A tejfölt, a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, a párizsit, illetve az összes pluszt kis kockákra vágjuk. 1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, amiko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Karácsonyi narancskenyér Harrer
Karácsonyi narancskenyér Harrer

2 narancsot megfőzök, 3x váltott vízben, 3x 15 percig Ha megfőtt, leturmixolom, összekeverem 5 tojással, 18 dkg cukorral, hozzáadom a lisztet és sütőport, valamint a kandírozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres-balzsamecetes csirkemáj hagymával
Fűszeres-balzsamecetes csirkemáj hagymával

A csirkemájat megmossuk, és konyhai papírtörlővel teljesen szárazra itatjuk. Apró (kb. 2cm-es) darabokra vágjuk. Megszórjuk a római köménnyel, szegfűborssal és a fahéjjal, a füstöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk