1 kg tisztított rebarbara
20 dkg cukor (karamellhez)
2 dl víz
60 dkg cukor
1 citrom leve
Egy lábasban 20 deka cukrot állandóan kevergetve világos barnára pirítunk, majd 2 deci vízzel felengedjük. Ezután még 60 deka cukrot beleöntünk, és sűrű szirupot főzünk belőle.
Egy karikára vágott citrommal együtt tovább forraljuk. Amikor a szirup már mézszerű, 1 kiló megtisztított rebarbaranyelet adunk hozzá, és kb 20 percig állandóan kevergetve, kis lángon forraljuk. Az utolsó percekben egy citrom kifacsart levével ízesítjük. Üvegekbe töltjük, csipetnyi tartósítót szórunk rá és lekötve, egy napra szárazgőzbe rakjuk.
Jó tudni: Rengeteg tápanyag található benne. Vitaminjai közül említést érdemel a niacin (B3), a pantoténsav (B5), a karotin, a folsav (B9), a C-, a B1-, a B6-, az A-, a K- és az E-vitamin.
A gyümölcsöt megmosom, magházát a kezemre nagyon vigyázva kivágom. A gyümölcs húsát felkockázom és egy nagy lábosban 1 l vízzel felöntve alacsony lángon felteszem főni. A vizet fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk. Egy rozsdamentes lábosba lerétegezzük a cukorral. Lényeges, hogy cukor legyen legfelül. Lefedve 20-24 órát hagyjuk, hogy levet engedjen....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2.5 kg banán lett felkarikázva. Másfél liter víz, 2 citrom leve és másfél kg cukor lett forralva. Ebbe raktam a banánt, főztem 45 percig, folyamatos kevergetés mellett. Tettem b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az üvegeket alaposan elmossuk forró vízben, megszárítjuk. 2. A málnát is alaposan megmossuk egy szűrőben folyó vízben. 3. Egy lábasba tesszük a cukorral együtt, közepes lángo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű