menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás rebarbara lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tisztított rebarbara
20 dkg cukor (karamellhez)
2 dl víz
60 dkg cukor
1 citrom leve

Elkészítés:


Egy lábasban 20 deka cukrot állandóan kevergetve világos barnára pirítunk, majd 2 deci vízzel felengedjük. Ezután még 60 deka cukrot beleöntünk, és sűrű szirupot főzünk belőle.
Egy karikára vágott citrommal együtt tovább forraljuk. Amikor a szirup már mézszerű, 1 kiló megtisztított rebarbaranyelet adunk hozzá, és kb 20 percig állandóan kevergetve, kis lángon forraljuk. Az utolsó percekben egy citrom kifacsart levével ízesítjük. Üvegekbe töltjük, csipetnyi tartósítót szórunk rá és lekötve, egy napra szárazgőzbe rakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tudni: Rengeteg tápanyag található benne. Vitaminjai közül említést érdemel a niacin (B3), a pantoténsav (B5), a karotin, a folsav (B9), a C-, a B1-, a B6-, az A-, a K- és az E-vitamin.

Karamellás rebarbara lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Birslekvár (Lilafüge)
Birslekvár (Lilafüge)

A gyümölcsöt megmosom, magházát a kezemre nagyon vigyázva kivágom. A gyümölcs húsát felkockázom és egy nagy lábosban 1 l vízzel felöntve alacsony lángon felteszem főni. A vizet fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk. Egy rozsdamentes lábosba lerétegezzük a cukorral. Lényeges, hogy cukor legyen legfelül. Lefedve 20-24 órát hagyjuk, hogy levet engedjen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BANÁNLEKVÁR
BANÁNLEKVÁR

2.5 kg banán lett felkarikázva. Másfél liter víz, 2 citrom leve és másfél kg cukor lett forralva. Ebbe raktam a banánt, főztem 45 percig, folyamatos kevergetés mellett. Tettem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Málnalekvár
Málnalekvár

1. Az üvegeket alaposan elmossuk forró vízben, megszárítjuk. 2. A málnát is alaposan megmossuk egy szűrőben folyó vízben. 3. Egy lábasba tesszük a cukorral együtt, közepes lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk