40 dkg csirkemáj,
8 cl olaj,
10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
60 dkg kenyértészta,
borsikafű,
szurokfű,
majoránna,
só
A csirkemájat egyforma nagy kockára vágjuk. A felhevített olajban vagy zsírban a vékonyra szelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk,
hozzáadjuk a májat, zúzott fokhagymával, borsikafűvel, szurokfűvel, majoránnával fűszerezzük, és enyhén megsózzuk.
Amikor a máj megpirult, de belseje még nem párolódott teljesen készre, a tűzről levesszük és kihűtjük.
Az elkészített kenyértészta közepébe halmozzuk, és a cipót úgy formáljuk meg, hogy a máj a közepében sülhessen készre.
Az így megformált töltött cipót a forró sütőbe tesszük, és ropogós pirosra sütjük.
Ropogós héju, belül puha, levegős, isteni finom. Egyenlőre sütőliszttel próbáltam ki, de kifogom próbálni más liszttel is. A párom sajttal meg szezámmaggal is megszórta, de hagytam...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz üst aljára a folyadékot rakjuk bele először, majd liszt, egyik felébe a cukor, élesztő, a másik felébe só, étolaj, és a sikér. A dagasztó gépet 2. fokozaton használom, ami egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a vizet és jól bedagasztjuk a tésztát kézzel, vagy a robotgép dagasztó karjával (kb.10 perc). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz első lépés, hogy este elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük. Majd egy zac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű