3 kg érett kökény
3 kg cukor
6-7 db fahéj
3 rúd vanília
3 l gyümölcspálinka
A kökényt akkor jó szedni amikor már megcsípte a dér. A kökényt megmosom, majd egy 5 literes befőttes üvegbe teszem, kicsit megtöröm kézzel, de nem nyomok szét minden szemet. Hozzáadok 3 kg cukrot, majd jól elkeverem. Mehet hozzá a vanília félbevágva, majd a fahéj. Felöntöm a pálinkával. 5-6 hétig érlelem, sokszor átkeverem. Hideg kamrában is tarthatjuk nem hűtőben és csak 4 hétig hagytam érni, mert annyi időm volt karácsonyig. Leszűröm, hogy szép tiszta likőrt kapjak ezt akár kétszer is meg kell tegyem.
A hozzávalókat turmixgépbe öntjük, majd az egészet addig keverjük, míg homogén állagú lesz az ital. Ízlés szerint virágporral is vegyíthetjük – pohárba adagolva fogyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Öntsük bele a cukrot a meleg, illetve forrásban lévő vízbe úgy, hogy közben kevergetjük (hogy a cukor ne üljön le az edény aljára), egészen addig, amíg teljesen feloldódik. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bort feltesszük főni egy kisebb edényben. Az almát felkockázzuk és hozzáadjuk a borhoz. Ezek után mehet bele a cukor, vaníliás cukor, a citrom, citromlé, a méz és a fahéj. Főz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kipréselt narancslevet turmixgépbe öntjük. Hozzá a darabolt alma, és ananász, majd a kókusztej. Krémesre turmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű