menu

Családireceptkönyv.hu

Kosárka • Epres-ricottás


Írta:

Adag: 30 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
300 g liszt
200 g vaj
80 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
♥ TÖLTELÉK :
500 g ricotta
2 rúd vanília kikapart magjai
fél citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
350 g eper

Elkészítés:


1. A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ügyeljünk arra, hogy linzer tészta esetében mindig gyorsan dolgozzunk, mert a túlzott hőhatástól kizsírosodhat, így alkalmatlan lehet a további feldolgozásra.
2. Minimum fél órán át, fóliába csomagolva hűvös helyen (hűtőszekrényben) pihentetjük.
3. Közben elkészítjük a tölteléket: a ricottát villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a vanília rúd magjait, majd a citrom levét és jól összedolgozzuk.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. A linzer tésztánkat 5-7 mm vastagra nyújtjuk, majd linzervágóval kör alakokat formálunk belőle.
6. Egy kosárformába, vagy muffinformába kosár alakba helyezzük a tésztánkat, majd kb. 15- 20 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
7. Hagyjuk kihűlni, majd a tölteléket habnyomózsákba töltve, vagy akár kiskanállal a kosarakba töltögetve, eperrel a tetején, porcukorral megszórva tálaljuk.

Kosárka • Epres-ricottás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cseh bögrés túrós recept
Cseh bögrés túrós recept

A margarint a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd az előbbiekhez adjuk a bögre tejjel együtt. Az egészet jól...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pöttyöske
Pöttyöske

A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral ha...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Néger lepény
Néger lepény

Tészta: A 4 tojás sárgáját, 15 dkg porcukrot, 12 dkg zsiradékot, 3 dkg kakaót, 2 dl tejet, 1 sütőport, 20 dkg lisztet összekeverem, majd kizsírozott, kilisztezett tepsiben előmel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos-fahéjas csiga
Kókuszos-fahéjas csiga

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal, csipetnyi sóval elmorzsoljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Fél dl tejet a csöppnyi vajjal összeolvasztjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk