menu

Családireceptkönyv.hu

Kosárka ♥ nutellával és mandulával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
10 dkg margarin
15 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
♥ KRÉM
10 dkg őrölt mandula
5 dkg porcukor
1 ek nutella (olvasztva)
2 db tojásfehérje
baracklekvár

Elkészítés:


♥ A tészta alapanyagait összegyúrjuk. 14 db egyforma golyócskát készítünk belőle. Tenyerünkbe véve ellapítjuk, majd a kis fém kosárkákat kibéleljük vele. Magam részéről én kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggaton, és kibélelem vele a kosárkákat.
♥ Elkészítjük a krémet: A mandulát megdaráljuk, elkeverjük a porcukorral.
Gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk a nutellát, és a száraz dolgokhoz keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a nutellás mandulát.
Megtöltjük a kosárkákat:
A kosárka aljába 1 kk. baracklekvárt teszünk, és minden mélyedésbe teszünk a krémből is.
Előmelegített 200 C fokos sütőben megsütjük. Ha langyosra hűlt, simán kijön a formából.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Kosárka  ♥ nutellával és mandulával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Balaton szelet
Balaton szelet

Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.  Nekem kicsit lágy lett a tészta, de a pihenés után tökéletes lett :) A tejben felfőzzük a búzadarát és kih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Sváb almatorta
Almás - Sváb almatorta

1. A tojásokat, a porcukrot, a sót, a citromlevet, és a citromhéjat keverőtálba tesszük, és robotgéppel összekeverjük, majd a puha vajat is hozzáadjuk, és ezzel még tovább verjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Csokipuding , házilag
Csokipuding , házilag

Elkészítése: 1. Egy kisebb lábosban összekeverjük a cukrot, a kakaóport, a sót és a keményítőt, majd felöntjük a hideg tejjel. 2. Egy habverővel simára keverjük, beletesszük a ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Málnás, habos szelet
Málnás, habos szelet

A tojãssárgáját a margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Közepes méretű tepsibe teszem, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk