♥ TÉSZTA:
10 dkg margarin
15 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
♥ KRÉM
10 dkg őrölt mandula
5 dkg porcukor
1 ek nutella (olvasztva)
2 db tojásfehérje
baracklekvár
♥ A tészta alapanyagait összegyúrjuk. 14 db egyforma golyócskát készítünk belőle. Tenyerünkbe véve ellapítjuk, majd a kis fém kosárkákat kibéleljük vele. Magam részéről én kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggaton, és kibélelem vele a kosárkákat.
♥ Elkészítjük a krémet: A mandulát megdaráljuk, elkeverjük a porcukorral.
Gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk a nutellát, és a száraz dolgokhoz keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a nutellás mandulát.
Megtöltjük a kosárkákat:
A kosárka aljába 1 kk. baracklekvárt teszünk, és minden mélyedésbe teszünk a krémből is.
Előmelegített 200 C fokos sütőben megsütjük. Ha langyosra hűlt, simán kijön a formából.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Nekem kicsit lágy lett a tészta, de a pihenés után tökéletes lett :) A tejben felfőzzük a búzadarát és kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat, a porcukrot, a sót, a citromlevet, és a citromhéjat keverőtálba tesszük, és robotgéppel összekeverjük, majd a puha vajat is hozzáadjuk, és ezzel még tovább verjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: 1. Egy kisebb lábosban összekeverjük a cukrot, a kakaóport, a sót és a keményítőt, majd felöntjük a hideg tejjel. 2. Egy habverővel simára keverjük, beletesszük a ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojãssárgáját a margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Közepes méretű tepsibe teszem, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű