menu

Családireceptkönyv.hu

Kosárka vaníliakrémmel (Gabriella receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg finomliszt
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
6 dkg porcukor
1 nagy tojás sárgája
fél citrom reszelt héja és leve (kezeletlen)
1 teáskanál sütőpor
♥ KRÉM:
1 rúd vanília
2,5 dl tej
3 tojás sárgája
5 dkg kristálycukor
2,5 dkg finomliszt

Elkészítés:


♥ Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a reszelt citrom héját és frissen facsart levét és összegyúrjuk a tésztát. Könnyen nyújtható tésztát kapjunk, ha túl lágy vagy kicsit ragacsos, liszttel korrigáljuk.
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és egy kb. 7 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A kosárka formákat vajjal jól kikenjük, majd a tésztakorongokat egyenként belenyomkodjuk a formákba, villával megszurkáljuk a tészta közepét, majd a formákat beletesszük egy tepsibe. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
♥ A krémhez a tejet a vaníliamagokkal és a vaníliarúddal együtt épphogy felforraljuk, majd levesszük a tűzről és a lábast hideg vízbe állítjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral robotgéppel (vagy kézi mixerrel) habosra verjük (fehéredésig). Hozzászitáljuk a lisztet és simára keverjük. A tej addigra langyosra hűlt, kidobjuk belőle a vaníliarudat és hozzáöntjük a tojássárgás krémhez. Egy lábosban, lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük a krémet. Szintén hideg vízbe állítjuk a lábast és kevergetve langyosra hűtjük a krémet. Majd megtöltjük vele a kosárkákat.
Tetszés szerinti gyümölcsökkel díszíthetjük a tetejét.


Kosárka vaníliakrémmel (Gabriella receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Tízperces bögrés túrófánk
Tízperces bögrés túrófánk

A hozzávalókat összekeverjük. Forró, bő olajba szaggatunk púpos teáskanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égjen meg....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kavart túrópiskóta recept
Kavart túrópiskóta recept

A tojásokat kikeverjük a cukorral és a túróval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk, 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral hintve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Mascarponés-banános desszert
Mascarponés-banános desszert

A gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, felkockázzuk. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixszel felverjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zserbó (sütőporos) Annuskám
Zserbó (sütőporos) Annuskám

A lisztet, porcukrot, sütőport és a sót átszitáljuk egy keverőtálba. Reszelünk bele citromhéjat és elkeverjük. A jéghideg vajat belekockázzuk és a lisztes keveréket elmorzsoljuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk