menu

Családireceptkönyv.hu

Lekvár alap Cumberland mártáshoz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg piros ribizli
25 dkg kék áfonya
2 bio narancs
1/2 bio citrom
35 dkg cukor
1 csomag forralt bor fűszerkeverék
1 csomag dzsem kocsonyásító 2:1

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan megmossuk. A ribizlit leszemezgetjük a száráról, turmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Az így kapott ribizlilét az áfonyával, a narancs és citrom reszelt héjával, a fehér héjától és a magoktól megtisztított narancs húsával, a citrom levével,
a fűszerkeverékkel, valamint a cukorral és a dzsem kocsonyásítóval felforraljuk, az utóbbi két hozzávalót a kocsonyásító zacskóján lévő utasítás szerint adjuk hozzá. A lekvárt még 5 percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd azonnal, még forrón csavaros tetejű, csírátlanított üvegekbe szedjük. Miután rátekertük a tetejüket, az üvegeket 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztban hűtjük ki.

Készíthetünk belőle süteményeket, húsok mellé mártásokat, de fogyaszthatjuk kenyérre kenve is.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A forralt bor fűszerkeverék helyett az ízesítéshez használhatunk reszelt citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és vanília aromát.

Lekvár alap Cumberland mártáshoz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos birslekvár
Narancsos birslekvár

A birset felkockázzuk, megfőzzük, majd pürésítjük. Történhet ez botmixerrel, turmixgéppel, vagy nagylyukú húsdarálón le is darálhatjuk. A cukorral és a naranccsal összekeverjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPER 2.
EPER 2.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsdzsem (egész narancsból!!)
Narancsdzsem (egész narancsból!!)

- A narancsokat megmostam, megtöröltem, majd kb. 1 x 1 cm-es kockákra aprítottam. (Nem volt bennük mag, de erre figyeljünk, a magokat minden esetben távolítsuk el.) - A főzőfazé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görögdinnyelekvár (Sóbors)
Görögdinnyelekvár (Sóbors)

A görögdinnyét vágjuk fel, a húsát kockázzuk fel. Vegyük ki a magjait, majd a gyümölcshúst tegyük bele egy szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség lecsepegjen. Közben az almákat is sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk