menu

Családireceptkönyv.hu

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg lilahagyma,
1 db babérlevél,
4 szem szegfűszeg,
kevés fahéj,
35 dkg. cukor,
5 dkg. mazsola,
1 dl ecet/10 % használtam/ ,
1 dl fehér bor, pici só

Elkészítés:


A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem hozzá az ecetet és felforraltam majd a lángot alacsonyabbra vettem és 1 órán át főztem hogy sűrűsödjön. Előzőleg megmosott és odakészített üvegekbe kanalaztam és légmentesen lezártam majd meleg dunsztba pakoltam.

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csokilekvár
Csokilekvár

A kakaóport, a cukrot, a sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel, és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit, kevergetjük, amíg elolvad, majd v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
 SÁRGABARACK
SÁRGABARACK

Barackot megmosni, darálni, főzni. Keverni kell, mert leéghet. Ha sűrűsödik, esetleg botmixerrel pürésíteni, a végén hozzáadjuk a cukrot, és még kb. 10 percet főzni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Baracklekvár - OK
Baracklekvár - OK

1. A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy cserép-lábosba rakjuk. 2. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Eperlekvár 1 - OK
Eperlekvár 1 - OK

1. A tisztára mosott gyümölcsöt lecsorgatjuk a víztől. 2. A cukrot (70 dkg) a vízzel (3 dl) feloldjuk, és olyan sűrűre főzzük, hogy kristályosodni kezdjen. 3. Habját mindig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk