Hozzávalók (36 darabhoz)
♥ MACARON
15 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
5,5 + 5,5 dkg (pihentetett) tojásfehérje
néhány csepp ételfesték
15 dkg cukor
3,8 dkg víz
♥ TÖLTELÉK:
1,9 dl tejszín
20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé
♥ Először a tölteléket készítsétek el:
A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A csokit kis darabokra törjük és keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt és fényesre keverjük. Lehűtjük.
♥ A macaronok elkészítéséhez a kétszer 5,5 dkg tojásfehérjét külön tálkákba tesszük és 6 másodpercig magas fokozaton mikrózzuk.
A mandulalisztet egy keverőtálba szitáljuk és rászitáljuk a porcukrot is. Hozzákeverjük az egyik adag pihentetett tojásfehérjét és összedolgozzuk.
A kristálycukrot és a vizet kis lábosba tesszük és közepes lángon szörp sűrűségű szirupot főzünk (ha van cukorhőmérőtök akkor 118 fokig hevítsétek), vigyázva, hogy a cukor ne barnuljon meg.
Közben robotgéppel felverjük a másik adag fehérjét és lassan csorgatva beledolgozzuk a kész szirupot. Addig keverjük, amíg közepesen kemény habot kapunk és a massza a keveréstől lehűl. Ha használtok ételfestéket, most keverjétek bele.
A felvert fehérjét a mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk a masszából. Addig hagyjuk száradni,
amíg tapintásra nem ragad a tészta az ujjunkhoz (kb. 30 perc).
180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 12-15 percig sütjük, közben kétszer kinyitjuk a sütő ajtaját.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesn kihűlni. Ezután megtöltjük és összeragasztjuk a macaronokat: a csokikrémet nyomózsákba tesszük, az egyik macaronra nyomunk belőle egy szőlőszemnyi adagot, ráragasztunk egy másik macaront és óvatosan összenyomjuk.
♥ Ha igazán jót akartok, tegyétek 24 órára hűtőszekrénybe, és 2 órával fogyasztás előtt vegyétek csak ki
A töltött keksz tésztájához a hozzávalókat összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. űLisztezett felületen 1,5 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Tedd a mogyorós, az édesítőszert és a sót egy tálba, majd konyhai robotgéppel őröld finommá. 2. Add hozzá az olajat, majd keverd, míg krémes nem lesz (kb. 2 perc)...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát a porcukorral, darált keksszel össze dolgozni,majd egy kisebb tepsi aljára szétnyomkodni. Krém:3 cs vaníliás puding,9 dl tej,18 csapott evőkanál cukor,ezt felfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA az alapanyagból 2 x 8 tojásos piskótát sütünk TÖLTELÉK az egyik piskótát egy tálba összemorzsoljuk a 4 evőkanál cukorral a 1.5 dl vizet felfőzzük hozzákeverjük a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű