1 kg megtisztított csirkemáj,
2 fej vöröshagyma,
3 tojás,
10 dkg búzadara,
5 dkg zsemlemorzsa,
só, bors (ízlés szerint)
majoranna,
petrzselyem
A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk vagy lekaparjuk. A két fel vöröshagymár apróra vágjuk és megdiszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Adjuk hozzá a 3 egész tojást. ízlés szerint fűszerezzük, sóval ( vagy vegetával ), borssal, majorannával, apróra vágott petrezselyemmel. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a búzadarát, majd hagyjuk egy órát át pihenni.
Pihentetés után tegyünk fel vízet forrni. A főzővízbe tehetünk vegetát, borsot is. Ha a víz felforrt, kanállal szaggasunk belőle galuskákat. Arra figyeljetek, hogy a főzés során meg fog dagadni amit kiszaggattok.
Ez egy nagyobb mennyiség, én le szoktam a nagy részét fagyasztani és húsleves készítésekor mindig csak annyit veszek elő belőle, amennyit éppen elfogyasztunk.
Folpack fóliával lefedett tálcára tegyétek a galuskákat külön darabonként, felül is fedjétek le a fóliával ( hogy ne vegye be a hűtő szagát ) és így fagyasszátok. Ha kellően átfagyott szedjétek zacskóba és így darabonként lehet majd belőle elővenni.
♥ Fagyasztható
A csülköt – ha szükséges – két darabba vágod (a főzőedény méretétől függően). Felteszed főni egy nagyobb, 5 – 6 literes lábasban úgy, hogy a víz ellepje. Beleteszed a fűszereket:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSó nem kell a tésztába, az a főzővízbe megy, amibe nem kell olaj, csak só. Annyira kell sósnak lennie a víznek, mint a tengernek. Tehát ha négy főre készítünk házi tésztát, a fél...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, néhány másodpercig együtt kevergetjük, majd a tűzről lehúzzuk...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz egyik legfinomabb levesbetét a grízgaluska, 3 titka van, hogy tökéletes legyen az állaga. Hozzávalók: 2 vagy 3 tojás, attól függ mennyit akarunk készíteni, só, gríz, amennyit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes