menu

Családireceptkönyv.hu

Málnalekvár tartósító nélkül


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg érett málna
30 dkg cukor
15 gr pektin
1/2 citrom leve.

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor felforrt, átpasszíroztam az egészet. Újra tűzre tettem , majd belekerült a cukorral elkevert pektin is. Még 5'-ig főztem és mentek a tiszta üvegekbe, Befőzőautomatában 80°-on 20 percig dunsztoltam.

Málnalekvár tartósító nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Narancs lekvár, házilag
Narancs lekvár, házilag

Eléggé macerás az elkészítése mert sok dologra oda kell figyelni, de az eredmény megéri mert nagyon finom lekvárt kapunk. A mennyiségekre is oda kell figyelni, nehogy sokat készít...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGY
MEGGY

A meggyet rétegezve leraktam a kristálycukorral. 1/2 óra múlva, amikor már a cukor kezdett olvadni, összekavartam, és adagonként aprítógépbe tettem 2-3 másodpercre. Utána még 1/2 ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinilekvár citromosan
Cukkinilekvár citromosan

Az 1 kg cukkinihúst apró kockákra vágva 1 dl víz 50 dkg kristálycukor 2 citrom, 1 csomag Dzsemfix Extra 2:1 /cukortakarékos, melynél a gyümölcs mennyisége kb. kétszerese a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkini lekvár
Cukkini lekvár

A cukkinit megtisztítjuk, eltávolítjuk a magokat és lereszeljük. Adjuk hozzá a két citrom levét, majd fedő alatt puhára pároljuk, majd mehet hozzá a cukor, botmixerrel pürésítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk