menu

Családireceptkönyv.hu

Marhapörkölt


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg hús (comb, illetve lábszár),
20 dkg vöröshagyma,
2-3 ek zsír vagy olaj,
1 kk pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom, só

Elkészítés:


1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra.
2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt keverd el benne.
3. Utána önts hozzá 1 dl vizet, és időnként megkeverve fedő alatt lassan süsd zsírjára (vagyis addig párold, amíg a fölös víz távozik - addigra a hagyma úgy megpuhul, hogy később szétfőve sűrű szaftot ad).
4. Dobd rá a húst, s nagyobb lángon, folytonos forgatás-keverés mellett, pörköld a húst (míg a felülete fehér nem lesz).
5. Fogd vissza a tüzet, add hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, sózd, fedd le, és párold puhára a húst a saját levében.
6. Ha a lé elfogy, mindig csak egy kicsi vízzel pótold.

Marhapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eszterházy tokány
Eszterházy tokány

A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szamosza marhahússal töltve
Szamosza marhahússal töltve

♥ TÖLTELÉK 1. a répát apró kockákra vágom, 10 percig főzöm, majd lecsepegtetem. 2. a hagymát apróra vágom, felaprítom a koriandert. 3 . egy edényben 3 ek olajat forrósítok , maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsiszelet borjúból - Wiener Schnitzel
Bécsiszelet borjúból - Wiener Schnitzel

A borjúszeleteket vágjuk be körbe a szélénél, klopfoljuk ki és sózzuk meg. A klopfoló sima felületét használjuk, így a hús nem veszíti el sütés közben az értékes nedveket. Paníro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrien
Kallops
Kallops

Vajon világos barnára pirítjuk a húst a fokhagymával és a vöröshagymával. Öntsük rá a cukrot, sót, borsot és a savanyítókat. Morzsoljuk bele a leveskockát és öntsük rá kb a fele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk