15 dkg cukor
1 nagy üveg (kb. 7 dl) meggybefőtt)
1 fahéjrúd
1 citrom héja
néhány szegfűszeg
1 liter vodka vagy 1/2 liter 96%-os gyógyszertári alkohol
Szirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját nagyon vékonyan, csak a sárga részt lehámozva, nagyobb darabokban tesszük bele.) A forrástól számított 10-15 percig főzött keveréket hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön. Átszűrjük több réteg tüllön vagy gézen, és felöntjük az alkohollal vagy a vodkával. Fogyasztás előtt legalább 1 hétig állni hagyjuk, majd üvegekbe szűrjük.
A citromok levét elkeverjük a porcukorral. Az őszibarackok héját lehúzzuk, kettévágjuk őket, magjukat kiemeljük, nagyobb kockákra vágjuk és a cukros citromlébe forgatjuk. Folpackka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodza virágokat vízbe mártogatjuk,lecsurgatjuk,egy műanyag vödörbe rakjuk az összeset.A cukrot felfőzzük a vízzel,várunk míg teljesen kihűl,és hozzákeverjük a borkősavat meg a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Egy kis serpenyőben keverjük össze a mandulatejet és a sütőtök pürét. 2.Melegítsük közepes lángon, de a mikróba is rakhatjuk 30-45 mp-re. 3.Keverjük hozzá a vaníliát, a f...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű2 pohár italhoz vágj négyfelé 2 db főtt céklát, továbbá darabolj fel 1/2 db megtisztított ananászt és 1 db meghámozott almát. Tedd mindet turmixgépbe egy hüvelyknyi darab finomra r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű