menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros-gombás marharagu tésztával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg marhalábszár
50 dkg vegyes gomba
1 ek kacsazsír
2 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 zellerszár
2 szál sárgarépa
friss kakukkfű és rozmaring
4-5 babérlevél
1 ek dijoni mustár
1 ek liszt
5 dl húsleves alaplé
2 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:


1. A marhalábszárat az inaktól megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
2. Egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés liszttel összeforgatjuk.
3. Egy lábasban kacsazsírt olvasztunk, majd beletesszük a húst és megpirítjuk.
4. Hozzáadunk babérlevelet, friss kakukkfüvet, rozmaringot, alaplével felöntjük és fedő alatt addig főzzük, amíg félig megpuhul.
5. Közben a sárgarépát, a zellerszárat és vöröshagymát felkockázzuk, a raguhoz adjuk, majd tovább főzzük.
6. Egy serpenyőben a felkockázott gombákat olívaolajon megpirítjuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk, és friss kakukkfűvel ízesítjük.
7. A végén egy kis vajat is adunk hozzá.
8. A köretet is elkészítjük, a tésztát sós vízben megfőzzük.
9. Amikor a hús és a zöldségek is majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, majd egy forralás után levesszük a tűzről. A tésztával kínáljuk.

Mustáros-gombás marharagu tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás marharagu kuszkusszal
Gombás marharagu kuszkusszal

A megmosott és szárazra törölt marhahúst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és kissé megpároljuk. Felöntjük a borral és a víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Hátszínszelet udvarmester módra
Hátszínszelet udvarmester módra

A hátszínszeleteket mindkét oldalon meghintem a fūszersóval, kevés mustárral megkenem, kevés olajba mártom és a hūtõbe helyezem. Néhány óra múlva már süthetem is, forró zsírban va...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar BABGULYÁS
BABGULYÁS

A füstölt csülköt mossuk meg víz alatt, majd tegyük fel főni a szárazbabbal együtt. A főzővízhez adjunk néhány babérlevelet. A marhalábszárt tisztítsuk meg, vágjuk kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Marokkói mandulás narancsos marharagu
Marokkói mandulás narancsos marharagu

Az olajat felforrósítom egy serpenyőben. Mivel alaplevet nem szoktam magammal vinni síelni, egy kis szalonnát is tettem bele, ha jól emlékszem. A zsiradékon közepesen erős láng fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk