1 kg sertéskaraj
1-2 tk só
1-2 tk bors
2 ek mustár
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 dl olaj
Az 1 kg karajt megmosom, fölszeletelem, megsózom, borsozom.
Bekenem a húst mustárral. Alaposan bedörzsölöm, hagyom állni legalább 0,5 órát. Előző este is el lehet készíteni, ilyenkor letakarva a hűtőbe tesszük. Fölhevítem az olajat, bőrt pirítok először az egyik majd a másik oldalára. Míg a hús pirul, közben fölszeletelem a hagymát. Rádobom a hagymát a pirított húsra. Fedő alatt kislángon, 5-8 percig párolom, majd a fedőt levéve nagylángon sütöm amíg a hús megpirul.Közben a húsokat megforgatom.
Rizzsel, sültkrumplival, krumplipürével stb. tálalom.
A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borssal meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép pir...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes1. A natúran sütött, sózott sertés szeleteket megkenjük tejföllel. 1. Erre rátesszük az apróra vágott sós-borsos pirított gombát, a csíkokra vágott gépsonkát és a reszelt Trapp...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAzzal kezdünk, hogy lemérjük a sonkát, mert a főzési időt ebből kell kiszámolni. A sonkát tegyük egy akkora lábosba, amiben kényelmesen elfér és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű