menu

Családireceptkönyv.hu

Nagymama krumplis pogácsája


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
1 kg liszt
35 dkg disznózsír
1 ek só
3 tojás
2 dl tejföl
5 dkg élesztő

Elkészítés:


A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, mint a krumplipüréhez és hagyjuk teljesen kihűlni (ha nem hűl ki teljesen, akkor ragacsos lesz a tészta)
Ha kihűlt, összedolgozzuk a többi hozzávalóval (az élesztőt kb 1 dl tejben pici cukorral fel kell futtatni előbb)....ha ragacsos lenne, tehetünk hozzá bátran egy kicsit több lisztet....kb 40 percet kelesztjük meleg helyen letakarva.
Kb fél centisre nyújtjuk, tetejét késsel bekarcoljuk és kiszaggatjuk
Tetejüket tojássárgájával megkenve hagyjuk állni még kb 10 percet, hogy egy kicsit összeszedjék magukat. 180-200 fokos sütőben szép színűre sütjük (légkeverésesen szoktam....gyorsan megsül)

Nagymama krumplis pogácsája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Pehelypogácsa
Pogácsa - Pehelypogácsa

1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben hagyjuk megkelni. 2. Hozzáadjuk a liszthez. 3. Beletesszük a juhtúrót, a tojás sárgáját, a tejfölt és összedolgozzuk. Ha nem lenne el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vendégváró sajtos ropogós
Vendégváró sajtos ropogós

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
584. Túros pogácsa
584. Túros pogácsa

Este összegyúrni. Éjszakára hűtőbe tenni.1 cm vékonyra nyújtani.Szaggatni,tojással lekenni.Magokkal szórni. 180-200 fok kb.25-30 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkával töltött pogácsa
Sonkával töltött pogácsa

A sonkával töltött pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük az élesztőt és összegyúrjuk a sóval, a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk