♥ TÉSZTA
4 tojás
200 g porcukor
200 g olvasztott vaj
250 g liszt
1 ek élesztő
15 g nem cukrozott kakaó
♥ GANACHE:
150 g 60 %-os fekete csoki
100 ml habtejszín
♥ MÁZ::
120 g porcukor
kevés víz
torta díszítő cukor, csokifogács.
A robot táljába beütünk 4 tojást, és hozzáadunk 200 g cukrot, elindítjuk a gépet.
Kis adagokban hozzáadunk 200 g olvasztott vajat, miközben a gép keveri a masszát.
Amikor már habos, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. 1 ek sütőport, és a szitált lisztet, majd tovább keverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.
A tésztából lemérünk 250 g-t, és hozzáadjuk a 15 g kakaót, (ne legyen cukrozott.) és alaposan elkeverjük.
Ezután szögletes formában minden részt külön megsütünk 180°-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt.
A tésztán keletkező púpot óvatosan levágjuk, hogy a lapok illeszkedjenek.
Csokoládé ganache:
150 g csokoládé darabokra ráöntjük a forró tejszínt, és kis ideig hagyjuk hatni, majd alaposan elkeverjük.
Három sütemény lapunk van, kezdjük a vaníliással, és megkenjük az olvasztott csokival.
Ha szeretnénk, hogy még puhább legyen a sütemény, meg lehet óvatosan locsolni sziruppal (pl. cukor-vanília), vagy aki szereti, alkohollal.
A csokis rétegre tesszük a barna kakaós lapot, ezt is megkenjük a csokikrémmel, majd feltesszük a második sárga réteget és az egész süteményt befedjük
a csokikrémmel. (kivéve a tetejét)
Betesszük a frigóba, és legalább 15-20 percig hűtjük, hogy a csokoládé réteg megszilárduljon.
Végül elkészítjük a fehér mázat.
120g porcukorhoz kevés vizet öntünk miközben állandóan keverjük. Apránként öntjük hozzá a vizet, nem szabad hogy túl folyékony legyen.
Amikor elkészültünk, megkenjük vele a sütemény tetejét. Díszíthetjük csokireszelékkel, vagy egyéb tortadíszítő cukorral.
Ismét a hűtőbe tesszük 30 percre, hogy a máz is megszilárduljon, majd azután téálalhatjuk.
A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet felteszem forrni kb 1 dl kihagyok. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy pici sóval felverem habnak kb 1 kanál cukrot teszek bele. A sárgáját a cukorral és a vaníliáscu...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűTészta: A tojást a cukorral, mézzel, margarinnal jól kikavarjuk, úgy adjuk hozzá a tejet és a lisztet, sütőport, utána sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű