Hozzávalók a piskótához:
6 kanál liszt
6 db tojás sárgája
3-4 kanál cukor
2 kanál kakaó
10 g sütőpor
1 dl víz
1 db narancs reszelt héja és leve
Krém hozzávalói:
6 db tojásfehérje
6 kanál cukor
40 g vaníliás puding
4 dl tej
A tetejére:
4 dl tejszín
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 C fokon megsütjük. (kb. 20-25 perc)
A krémhez, a tojások fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, és keményre verjük. A pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét, még egy-két percig együtt főzzük.
A tepsiben lévő tésztalapra simítjuk, és még kb. 10 percre visszarakjuk a sütőbe.
Ha kihűlt, tetejére simítjuk a keményre felvert tejszín habot, és tetszés szerint díszítjük.
Elkészítés A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítőt, végül az ecetet. Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk.A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. A reszelt almát ízesítjük vanilliás cukorral, mazsolával és fahéjjal. Állni hagyjuk kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a t...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz