Tésztához
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
7 db tojássárgája
180 g kristálycukor
220 g mandulaliszt (darált mandula)
2 db narancs leve és héja
1.2 db citrom (héja, és leve)
7 db tojásfehérje
Krém
2 evőkanál 1,5%-os tej
4 tojássárgája
2 db narancs leve és héja
200 g kristálycukor
120 g vaj
Díszítés
virágpor
A sütőt előmelegítem 180 C-ra.
Egy tálba kimérem a cukrot és hozzáadom az egy egész tojást és a tojássárgájákat. Majd jól kikeverem.
Utána kerül bele a többi hozzávaló: a narancs és a citrom héja és leve, a mandulaliszt és a legvégén a tojásfehérjék habja.
Kikent formába teszem és 180 C-on készre sütöm. Akkor jó, ha kezd világosbarna lenni a teteje.
Míg a tészta sül, addig elkészítem a krémet. Egy kisebb lábasba kimérem a cukrot és hozzáteszem a tojássárgáját, a narancs héját és fél narancs levét. Majd felfőzöm.
Amikor kihűlt a krém, akkor hozzákeverem az előzőleg habosra kikevert vajat.
A kihűlt tésztát megkenem a krémmel és hűtőbe teszem. Tetejére tálalás előtt virágport szórok.
3 db kakaós piskótát készitek a 3 adag hozzávalóból. 4 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verek, majd belekeverem egyenként a tojássárgáját, a 4 evőkanál étolajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát, és a tészta 2/3 részét belesimítjuk. A hűtőbe tesszük, a maradék té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforraltam a tejszínt, tettem bele kevés levendulát és hagytam, hogy kicsit visszahűljön. Természetesen a levendula elhagyható, vanília eszenciával helytettesíthető, de azt majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű