250 g omlós keksz
125 g margarin
500 g mascarpone
400 ml habtejszín (30-32%-os)
150 g porcukor
3 db narancs leve
1 db narancs héja
2 db expressz zselatin fix
24 g vaníliás cukor
A darált kekszet összekeverem az olvasztott margarinnal, és a tortaformába rakom. Hütőbe teszem kihűlni.
Amíg hűl a tortaalap kikeverem a krémet. A mascarponét, a porcukort, a 3 narancs levét, egy reszelt héját és a vaníliás cukrot összekeverem. A habtejszínt felverem, és csak a végén adom hozzá a zselatin fixet, nehogy csomós legyen.
A felvert tejszínt óvatosan hozzákeverem a mascarponés krémhez, majd a tortaformába öntöm.
Díszítésként én kandírozott narancshéjat készítettem étcsokoládéba mártva.
1 Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát, és illesszünk az aljába méretre vágott sütőpapírt. A kekszet rakjuk egy zacskóba, és sodrófával törjük össze vagy mo...
Elkészítési idő: 20 perc+4 óra Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan felkarikázzuk. A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd összemelegítjük. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet megszitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel. A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű