4 dkg vaj
4 dkg cukor
25 dkg porcukor
4 tojás+2 fehérje
30 dkg liszt
1 dkg élesztő
1 dl tej
baracklekvár.
Előszöra puha vajat keverjük habosra a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a 4 tojássárgát is. Az élesztőt a langyos tejben futtassuk fel pár perc alatt, majd adjuk hozzá az előbbihez a liszttel együtt. Adjunk hozzá még annyi tejet, hogy könnyen verhető, puha tésztát kapjunk. Ha kész a tésztánk, akkor sütőpapírral kibélelt tepsiben kenjük el kb. 1 cm vastagon: ez nehézkes, mert a tészta nyúlós és nehéz egyenletesen eloszlatni. Ezután még 30 percig hagyjuk a tepsiben kelni sütés előtt. A 180°-ra előmelegített sütőben süssük világos barnára. (20-25 perc). Ha megsült a tészta, kenjük meg baracklekvárral és készítsük el a habos réteget. Elkezdjük verni a tojásfehérjér, amikor habosodni kezd, fokozatosan beleszitálom a porcukrot. Ha kész, rákanalazom a lekváros tésztára, eloszlatom,
és 170°-on még 15 percig sütöm. (Addig kell sütni, míg a hab teteje keményre sül.) Még melegen vágjuk kockára . Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből való.
Az élesztőt 1 kiskanál cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a maradék cukrot elkeverjük benne. A lisztet egy tálba tesszük, beleszórjuk a csipet sót, elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztõt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük megkelt élesztõt, a cukrot, a tojást, a sót, a csipetnyi sütõport és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg p.cukrot, 4 tojás sárgájával habosra keverünk, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük a tojásos masszával. A tojások fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. 2. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű