♥Hozzávalók 2,5 dl-es üveghez
2 dl tejszín
1 tojássárgája
5 dkg barna nádcukor
1 csapott teáskanál kínai ötfűszerkeverék
5 dkg fehér csokoládé
2 dkg tejcsokoládé
1/2 dl 96%-os alkohol
A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd az egészet a tejszínhez adjuk. Állandó keverés mellett tovább melegítjük, és ahogy sűrűsödni kezd, hozzáolvasztjuk a kétféle csokoládét. Kevergetve langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az alkoholt. A kihűlt likőrt sterilizált üvegbe töltjük,
és hűvös helyen tároljuk.
Az epret megtisztítjuk, kicsumázzuk, ha nagyobbak a szemek, akkor félbe, vagy negyedekbe vágjuk, a banánt is elvágjuk három felé, aztán beletesszük a gyümölcsöket a turmix gépbe, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leszedett világos zöld, zsenge hajtásokat, kb 5-8 cm-esek, egy normál méretű tiszta, csírátlanított befőttesüvegben rétegenként lecukrozzuk, egy-egy evőkanál mézt is adva hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Levágom vagy lereszelem a lime és a narancsok héját, de vigyázok arra, hogy a belső fehér héj ne legyen rajta 2. Üvegpalackba teszem az alkoholokat, beleteszem a vaniliát és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukrot a tejszínnel felforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk az aromát, vodkát és a vizet. Hűtőben hetekig eláll, hidegen kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű