1 kiló érett paradicsom
40 deka cukor
egy fél rúd vanília
reszelt citromhéj
késhegynyi tartósító
A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé daraboljuk. Lábasba téve, a kristálycukrot ráöntjük, és az apróra vágott vaníliát meg a reszelt citromhéjat hozzáadjuk.
Összekeverjük, megvárjuk, amíg a cukor fel nem oldódott, és a paradicsom levet nem engedett. Tűzre téve, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a tartósítót hozzáadjuk, és üvegekbe töltve, lekötjük. .
A citromokat meleg vízzel, kefével alaposan lesikáljuk, végüket lenyisszantjuk, majd nagyon éles, rozsdamentes késsel héjastól vékonyra karikázzuk (ha nagyok, esetleg félbe is vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy cserép-lábosba rakjuk. 2. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézőzés előtti este: a kimagozott szilvát egy lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot, amitől az másnap reggelre egy kis levet enged. Reggel: rúdmixerrel jól összedolgozzuk, majd a fahéjj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dzsemfix recept szerint elkészítem a lekvárt. Az elején kicsit turmixolok rajta, majd beleteszem a mentát. Amikor kész, kihalászom az ágakat, és belekeverem a csokit.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű