menu

Családireceptkönyv.hu

Pezsgőkrémes torta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


300 g liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
150 g puha vaj
140 g kristálycukor
4 tojásfehérje
300 ml száraz pezsgő
6 tojássárgája
150 g kristálycukor
300 ml száraz pezsgő
425 g mascarpone
15 dkg áfonyalekvár

Elkészítés:


A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.

A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat és a cukrot. A tojásfehérjéket egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a pezsgőt és a lisztes keveréket váltakozva, három-négy lépésben. A masszát az előkészített formába öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A pezsgőkrémhez a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálba tesszük, amit vízgőz fölé helyezünk. Habverővel elkezdjük habosítani, majd folyamatosan, vékony sugárban hozzáadagoljuk a pezsgőt. Egészen addig verjük a gőz felett, amíg stabil, kemény habot kapunk. Levesszük a gőzfürdőről és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét habverővel habosra verjük és a kihűlt pezsgőhabbal összeforgatjuk: először néhány kanálnyit a pezsgőhabből a mascarponéhoz keverünk, hogy fellazítsuk, majd a fellazított mascarponét a pezsgőhabhoz adjuk és lágyan összeforgatjuk.
A kihűlt tortalapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral és ráöntjük a pezsgőkrémet. Mélyhűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Szeletelés előtt a hűtőben kiengedjük, amíg éppen vágható lesz.

Pezsgőkrémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis-vaníliás pudingtorta meggyel
Csokis-vaníliás pudingtorta meggyel

Az egyik csomag pudingport elkeverjük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Közepes lángon a pudingot sűrűre főzzük, majd gyorsan egy közepes méretű tál aljára öntjük. 1 dl tejet me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Lúdlábtorta
Lúdlábtorta

Tört kakaóbab a díszítéshez. A krémet előző nap elkezdjük elkészíteni. A tejszínt a cukorral, közepes lángon, felforrósítjuk (forralni nem kell). Beletördeljük a csokoládét, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vaki
Tömény csokitorta
Tömény csokitorta

70 fokra állítva bekapcsoltam a sütőt. Gőz fölé helyeztem egy üveg keverőtálat. Beleraktam a vajat, kézi habverővel segítettem az olvadást. Hozzáadtam a csokikat (nekem két tort...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
TORTAISKOLA
TORTAISKOLA

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk