♥TÉSZTA
6 tojás
6 csapott evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
7 púpos evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
♥TÖLTELÉK:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
♥TEPSIBE(a tészta alá):
60 dkg alma
2-3 evőkanál zsemlemorzsa vagy búzadara
fahéj
ízlés szerint cukor
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vizet és az olajat. Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan belekeverjük.
Az almát megtisztítjuk, vékonyra elszeleteljük. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleszórjuk a zsemlemorzsát vagy a búzadarát.
Elterítjük rajta a szeletelt almát, megszórjuk fahéjjal és ízlés szerint cukorral. A tetejére öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
♥KRÉM: a margarint kikeverjük a cukorral, a pudingport pedig megfőzzük a tejjel. Miután kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinos krémet. A kisült tésztát kiborítjuk, úgy, hogy az almás fele legyen fölül. Lehúzzuk róla a sütőpapírt. A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet. A sütemény tetejét megszórhatjuk kakaóporral vagy bevonhatjuk csokimázzal.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral és olajjal. Hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral, sóval elkevert lisztet és simára dolgozzuk. Vajazott, lisztezett formába simítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk 20x30-as méretűre és papírral bélelt tepsin megsütjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon. Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját az édesítővel kikeverjük. Majd hozzákeverjük a darált zabpelyhet vagy zablisztet, a kakaóport és a narancs/citrom héjat. A tojásfe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű