menu

Családireceptkönyv.hu

Római tálban sült töltött tarja gazdagon


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥HÚSHOZ:
2 db paradicsom
2 db vöröshagyma
1 szál házi füstölt kolbász
20 dkg kolozsvári szalonna
2-3 evőkanál mustár
8-10 gerezd fokhagyma
2-3 mokkáskanál házi ételízesítő (vagy Vegeta)
♥FŰSZERSÓHOZ:
1/2 kk morzsolt rozmaring
1/2 kk morzsolt kakukkfű
1/2 kk morzsolt petrezselyem
1/2 kk majoranna
1/2 kk fokhagyma por
1 mk só
törött bors

Elkészítés:


A tarját bevagdalom, kb 1-1.5 centis szeletekre a paradicsomot és a hagymát karikára vágom, a kolozsvári szalonnát, és a kolbászt felszeletelem. Előveszem a beáztatott pataki tálat és beleteszem a bevagdalt tarját. A szalonnát,paradicsomot, kolbászt vöröshagymát, bele rakom a bevagdalt tarjába, közé dugdosom a fokhagyma gerezdeket és megkenem házi ételízesítővel, és mustárral és hagyom állni egy órácskát. Ha marad ki a töltelékből azt mellé teszem. Ezután öntök alá egy kis vizet kb: 1-1.5 dl, befedem és beteszem a 200 fokos sütőbe kb 1-1.5 órára. Utána hústűvel megvizsgálom és ha puha akkor leveszem a fedelet és megpirítom a tetejét. Bármilyen körettel tálalható pl: hagymás tört krumpli, rizibizi, sült krumpli, burgonya krokett, majonézes krumpli saláta, francia saláta.

Római tálban sült töltött tarja gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fűszeres sertésszelet a sütőből
Fűszeres sertésszelet a sütőből

A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Baranyai karaj
Karaj - Baranyai karaj

1. A karajokat kiklopfoljuk, majd sót, borsot szórunk rájuk, jénaiba tesszük őket, és készre sütjük. 2. Eközben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát pedig felaprózzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Hajdúsági sertésborda
Karaj - Hajdúsági sertésborda

1. A karajt kicsontozzuk, és dupla szeletekre szeleteljük. 2. A szeleteket bevágjuk, szétnyitjuk, egy kicsit kiverjük. 3. A lángolt kolbászt megdaráljuk, elkeverjük az össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás-mustáros sertéskaraj sütőben sütve
Fokhagymás-mustáros sertéskaraj sütőben sütve

Keverd össze a mustárt az olajjal, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a borssal és a sóval, majd kend be vele a karajszeleteket. Fedd le, és rakd a hűtőbe. A legjobb, ha eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk