1 liter édes vörösbor (jelen esetben spanyol Sangria bor)
5 dl félédes pezsgő
kb. 40 dkg tetszés szerinti gyümölcs (itt: kék szőlő, ananász, konzerv őszibarack, cseresznyebefőtt, narancs)
A gyümölcsöket nagyobb tálba tesszük, amelyiket szükséges, feldaraboljuk. Narancsot mindenképpen tegyünk bele!
A bort és a pezsgőt ráöntjük, az egészet összekeverjük. Néhány órára behűtjük. Merőkanállal poharakba adagoljuk.
Kínáljunk hozzá kiskanalat vagy fogpiszkálót a gyümölcsök kiemeléséhez.
♥ A Sangria a spanyolok finom bóléja, kerti grillpartik kellemes kiegészítője. Édes, hűs, gyümölcsös, hangulatemelő ital főleg nyárra, de az év többi részében is az ételek remek kísérője.
Vágjuk apró darabokra a banánt, adjunk hozzá egy maréknyi spenót levelet! (Ne felejtsük el megmosni)! Adjuk hozzá a 2 dl mandula tejet, majd a fél dl vizet, majd ízesítjük fahéjjal...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűRázópohárba elegendő jeget teszünk, a keveréket rövid ideig, de erőteljesen rázzuk és nagy koktélpohárba szűrjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss kókusztejet a leírás szerint elkészítjük. Az ananászt és a narancsot megpucoljuk, daraboljuk. A darabolt gyümölcsöket és a kókusztejet simára turmixoljuk (akár botmixerre...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA vizet a borral és cukorral felforraljuk, és kb. 10 percig hagyjuk rotyogni. A narancsot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, félbevágjuk, levét kifacsarj...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű