menu

Családireceptkönyv.hu

Sörös tarja flamand módon


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg szeletelt sertéstarja

bors
1 ek. búzafinomliszt
4 ek olívaolaj
10 dkg füstölt császárszalonna
2 fej vöröshagyma
3 cl sör
2 db babérlevél
4 szem szegfűbors
2 ek. magos mustár
1 ek. barnacukor
1 kocka étcsokoládé (81%-os)
1 ek. étkezési keményítő
4 dkg vaj (hidegen)

Elkészítés:


A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és egy nagy, magasabb falú serpenyőben, olívaolajban körbepirítjuk a szeleteket. Egy tányérra tesszük, letakarjuk fóliával, és melegen tartjuk.A zsiradékhoz adjuk a felkockázott császárszalonnát és a vékonyra szeletelt hagymát, néhány perc alatt megpirítjuk. Felöntjük sörrel és 2 dl vízzel vagy alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, sóval és borssal ízesítjük. Visszatesszük bele a hússzeleteket, és kb. 30 perc alatt puhára pároljuk a húst.Kissé elforraljuk a levét, hogy sűrű mártást kapjunk. Hozzáadjuk a magos mustárt, a barnacukrot és az egy kocka csokoládét. Ha hígnak érezzük, egy evőkanál étkezési keményítőt csomómentesre keverünk vízzel, és a raguhoz adjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a hideg vajat, ettől még fényesebb és krémesebb lesz a mártás.Rósejbnivel (zsírban pirított, vékony burgonyaszelettel) vagy héjában sült burgonyával tálaljuk

Trükkök, tippek, praktikák:


Mautner Zsófi receptje

Sörös tarja flamand módon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Darált hússal töltött gombafejek
Darált hússal töltött gombafejek

1. A nedves kendővel letisztogatott gombák tönkjét kitörjük és finomra aprítjuk. A megmosott és kicsumázott kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. A megtisztított és felkockázo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült oldalas sütőzacskóban sütve recept
Sült oldalas sütőzacskóban sütve recept

Az oldalast felszeleteljük. A szeleteket egyenként befűszerezzük só, bors, paprika keverékével. Tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vasi rántott sertésborda
Vasi rántott sertésborda

Előkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A húst megmosom majd apró kockákra vágom. Kevés oaljban megdinsztelem a vöröshagymát és rárakom a húskockákat. Picit piritom majd sózom,borsozom,pirospaprikázom 1 gerezd fokhagymát...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk