15 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg főtt áttört krumpli
tejfel szükség szerint
darált füstölt hús(sonka)
csipet só
tojás lekenéshez
15 dkg lisztet összegyúrunk 10 dkg margarinnal (vagy vajjal), 10 dkg főtt áttört burgonyával és csipet sóval.
Vékonyra nyújtva nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi tejfellel kevert darált füstölt húst rakunk, kiflit formálunk belőle, tetejét tojással kenve sütőben szép pirosra sütjük.
Melegen is, hidegen is jó.
Összedolgozok 50 gr zablisztet, 20 gr burgonyapehelyt, 55 gr reszelt parmezánt, sót, és 5 evőkanál forró vizet, 10 részre osztom, és kisütöm a kekszeket, ennyi.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt mikróban szoba-hőmérsékletűre melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percig pihentetjük, 3-szor hajtogatjuk. 2. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 3. Forró sütőben kis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A tojást mossuk meg, üssük fel, majd villa segítségével enyhén verjük fel. Egy tálban keverjünk össze 1-1 teáskanállal a magvakból. A száraz ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű