♥ FŐZELÉK:
1/2 kg spenót
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
4 ek liszt
2 tojássárga
1 húsleves kocka
só
bors
víz
♥ FELTÉT:
személyenként 1 tojás
A spenótot 2-3 percig fedő alatt nagy lángon melegítjük, majd ugyanennyi ideig pihenni hagyjuk a tűzhely mellett.
Az olajon zsemleszínűre pirítom a lisztet, bele a só, bors, majd bele a víz. Felforralom, majd a spenótra öntöm.
Hagyom kicsit lehűlni, majd a tojássárgára 1 merőkanál meleg spenótlét öntök, alaposan elkeverem.
A spenótot lassú tűzre teszem, beleteszem a leveskockát.
A levéből megint adok a tojásos keverékhez, majd a felszeletelt fokhagymát is belekerül.
A spenótot leveszem a tűzről, beleöntöm a tojásos keveréket, és botmixerrel pürésítem a félig kész főzeléket.
Újra tűzre teszem, felforralom és megvárom míg besűrűsödik.
♥ Személyenként 1 tojást sütök és hagymás tört krumplival tálalom.
mosás. darabolás. főzés .
Elkészítési idő: 10 Nehézség: KönnyűA sóskát ha friss meg kell tisztítani, el kell távolítani a szárát és ha öreg, akkor a középső vastag eret is. Majd jól át kell mosni és kinyomkodni. Ha fagyasztott, akkor ki kell...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézAz almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníl...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A főzelék: A babot minimum 4 órára beáztatjuk, majd ebben a vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha a bab, beletesszük a sót, borsot, fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű