♥ alaprecept
350 g liszt,
150 g kristálycukor,
130 g vaj,
2 tojás,
1/2 csomag vaníliás cukor,
reszelt citromhéj
♥ Vajas keksz
350 g liszt,
150 g kristálycukor,
130 g vaj,
2 tojás,
1/2 csomag vaníliás cukor,
reszelt citromhéj
Kókuszos keksz: + 70 g kókuszreszelék
Citromos keksz: + 2 citrom reszelt héja és 4 evőkanál citromlé
Kakaós keksz: + 10 g cukrozatlan kakaópor
Vaníliás keksz: + 40 g vaníliás cukor
Mandulás keksz: + 60 g hámozott, apróra darabolt mandula
Mogyorós keksz: + 60 g apróra darabolt mogyoró
♥ Fahéjas keksz
250 g liszt,
120 g kristálycukor,
100 g vaj,
1 tojás,
10 g őrölt fahéj
♥ Gyömbéres keksz
250 g liszt,
120 g kristálycukor,
100 g vaj,
1 tojás,
1/2 evőkanál apróra darabolt vagy reszelt friss gyömbér a levével együtt
Mindhárom receptnél ugyanaz az elkészítési mód: gyúrd össze az összes hozzávalót és pihentesd a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kb. 3 mm vastagra és kiszúrjuk, majd megnyomjuk. (Attól, hogy szilikonos még a keksz vajas és tapadhat, tehát érdemes lisztbe mártani, majd leütögetni a felesleget a nyomó felületéről.)
Egy sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire rakosgatjuk őket, nyugodtan mehetnek egymás mellé szorosabban, nem nőnek meg.
160 fokra előmelegített sütőben azt írja 10-12 perc alatt, de sütőfüggő, általában 20-25 perc kell hozzá.
Az egész tojásokat az édesítővel verd magas fokozaton, míg habos nem lesz és elkezd kifehéredni, ez kb. 3-4 perc. A kókuszolajat és a csokit olvaszd fel, majd hűtsd vissza langyosr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Linzertészta-szerűségről van szó, ezért csak el kell morzsolni az összetevőket, aztán gyorsan összegyúrni, hogy az egész tészta morzsalékossá váljon. 2. Ha nem raktuk bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű