200 g darált mandula
5 ek. főzött erős presszó kávé
1 tk. folyékony édesítő
150 g étcsokoládé
1 kk. kókuszzsír
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd szaloncukor formájúra görgetjük őket, és a felolvasztott étcsokoládéba mártjuk.
(Mivel nincs temperálva, és zsír van benne, javasolt hűtőben tárolni)
Mindezen gyümölcsöket fel kell vágni lehetőleg egyenlő, de nem igen vékony laskákba. A felvagdalt gyümölcsöket tegyük tálba és hintsünk reá 2 deka törtfahéját, 2 deka törtszegfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre jegyzem meg, jó, ha a sütés előtt már 1 nappal elkészítjük a tésztát és a töltelékeket. A tésztához a lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, vajat. Beleszitáljuk a porcukrot, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben felfuttatom. A liszthez hozzáadom a cukrot, a sót, és a vajjal finoman elmorzsolom. A tojást a sárgákkal és az élesztővel elhabarom, majd a morzsához adom, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz