30 dkg kókuszreszelék
50 dkg cukor
10 kanál víz
2 kanál kakaó
40 dkg csokoládé (bevonó)
Lábasba teszünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben, a forrástól számítva, még 8 percig főzzük.
Közben 6-7 perc után, tányérra teszünk egy kanál masszát és gyorsan eldörzsöljük. Ha sűrűsödik és keményedik, akkor a cukor jó.
Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszt. Kétkanálnyi kakaót adunk hozzá. Az így elkészített masszát, porcelántálon, vagy márványlapon (de lehet műanyag vágódeszkán is), nedves kézzel, tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk, vagy szilikonformákba nyomkodjuk.
Az elkészült szaloncukrot, csokoládébevonóval is bevonhatjuk.
Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és (ha már jól kihűltek) csomagoljuk be a cukorkákat.
Először a piskótákat készítjük el. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük. Külön edényben a vajat a cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek hozzá a tojások, a tejföl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElsőként a tölteléket készítjük el ami a recept szerint vagy vagy alapon működik, tehát ha egy adag tésztát gyúrtál be, akkor vagy a fent leírt máktöltelékkel vagy a diótöltelékke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőb...
Elkészítési idő: 0,5 h Nehézség: KözepesA krumplit, inkább apró egyformákat héjában megfőzni, majd meghámozni. A hagymát felkarikázni. A szokásos saláta levet kell elkészíteni: 5 cukor, 1 só,2/4 ecet,attól függ hány száz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű