menu

Családireceptkönyv.hu

Szőlőlekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1-1,5 kg cukor/ kg szőlő

Elkészítés:


Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá. Lassú tűzön hagyjuk forrni, amíg a szemek megpattantak és levet eresztettek, kb. 10 – 15 perc, mennyiségtől függ. Ezután sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, a levét is egyenletesen hozzáadva. A tiszta levet visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), a szőlőtől függően és 20 – 25 percig főzzük, azaz addig kell főzni, amíg egy kistányérra cseppentve megköt. Még forrón üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Szőlőlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Grapefruitos céklalekvár
Grapefruitos céklalekvár

A céklát, a sütőtököt és az eritritet tedd egy lábasba. 2.) A citrom- és narancslében keverd el a narancshéjat és a fűszereket, majd ezt is öntsd bele a lábasba. 3.) Mérsékelt lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokilekvár
Csokilekvár

A kakaóport, a cukrot, a sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel, és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit, kevergetjük, amíg elolvad, majd v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ribizli feldolgozása
Ribizli feldolgozása

1. Leszedem, ahogy sikerül, szárral vagy anélkül, kocsánnyal nem foglalkozom 2. Morzsoló mozdulattal leszedem a szárasakról a szemeket 3. Krumplinyomóval összetrutymákolom az egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzavirág zselé (almával)
Bodzavirág zselé (almával)

A virágok leszedése után ha várunk legalább fél napot, szinte "lehúzhatóak" a virágok.. :) A bodzavirágokat leszedjük. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk