3 krumpli (személyenként)
liszt
1 gerezd fokhagyma
só
törött bors
olaj
petrezselyem (opcionális)
reszelt sajt
1 pohár tejfel
Mosd meg a krumplit, hámozd meg, és hagyd a vízben. A fokhagymát pucold meg. (ha petrezselymet is teszel bele, mosd meg, szedd le a leveleit és vágd apróra) Reszeld le a krumplit, (ha levet ereszt, csavard ki) add hozzá a fűszereket, majd úgy adagold a lisztet, hogy lágy nokedli tésztád legyen. Egy serpenyőbe önts 1 ujjnyi olajat, forrósítsd fel és tegyél bele egy evőkanálnyit a masszából. Azonnal lapítsd is el .Annyi kanállal tegyél a serpenyőbe, amennyi ellapítva elfér benne. A lángot vedd lejjebb, hogy átsűlhessen a tócsni, de ne égjen meg. Ha sárgul a széle, fordítsd meg.Mindkét oldalát süsd pirosra. Ha megsült, jól csöpögtesd le és papírtörlővel kibélelt tányérba vagy fémszitába szedd.
Reszelt sajttal, fokhagymás tejfellel forrón tálald.
Tejfölös mártogatós: a fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, elkeverjük a tejföllel, egy kevés vegetával, és a tócsni mellé kínáljuk.
• A zsiradékban (olajban) sült dolgokat én nem papírtörlőre szedem. Tapasztalat szerint ropogósabb marad, és a zsiradék is jobban lecsöpög, ha egy nagyobb fémszitába szedjük, ami alá odatettünk egy megfelelő nagyságú edényt a lecsöpögő zsíradék felfogására.
• A tejfelbe keverhetsz kevés vegetát is
• Feltétnek is adható
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket és a húst, sóval borssal feltesszük főzni. Közben a tejfölt kikeverjük, mustárral, borssal, cukorral ízlés szerint. Ha a zöldségek megfőttek átpaszírozzuk. Közben hid...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz elkészítés roppant egyszerű. Fogunk egy nagy tálat és belerakjuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A 2 tojást szétválasztjuk és a fehérjét, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent bele egy keverőtálba, és hajrá, addig dagasztani géppel, vagy kézzel, amíg el nem válik az edény falától. Ez pár perc. Kalóriaégetőnek is jó. Majd meleg helyen, kb kétszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű