menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó (gombás töltelékkel)


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg sertésdagadó,
só,
20 dkg gomba,
diónyi vaj,
3 zsemle,
víz,
2 tojás,
késhegynyi őrölt bors,
1 csokor petrezselyem,
2-3 ek olaj.

Elkészítés:


1. A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk, és állni hagyjuk.
2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk.
3. A zsemléket hideg vízben áztatjuk, majd kicsavarjuk.
4. A párolt gombával meg a tojásokkal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. A dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel vagy hurkapálcával összetűzzük.
6. Utána a húst olajjal megkenegetve tepsibe fektetjük, és középmeleg sütőben jó 1 óra alatt pirosra sütjük.
7. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük, csak ezután szeleteljük fel.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tölteléket előzetesen félig megpárolt sárgarépával vagy reszelt zellerrel is gazdagíthatjuk

 Töltött dagadó (gombás töltelékkel)

Kinek a kedvence ez a recept?


Füszfásné Kállay
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges sertésragu r
Zöldséges sertésragu r

A hagymát megtisztítjuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt bacont és húst is, pár percig pirítjuk. Ezt követően fűszerezzük és felöntjük a paradicso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta

A hagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre sütjük és megszórjuk pirospaprikával. A felét kivesszük, és a maradék paprikás hagymához hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd kb. 10-15 p...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Pörkölt tarjából bográcsban
Pörkölt tarjából bográcsban

A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres tarja velesült körettel
Fűszeres tarja velesült körettel

A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácolom. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot annál porhanyósabb és ízletese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk