20 dkg darált dió
20 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl tejszín
6 dkg vaj
1. Egy lábasba tedd bele a darált diót (lehet fagyasztott is), a cukrot, a tejet és a tejszínt.
2. Keverd össze őket, és közepes lángon forrald föl a diókrémet.
3. Főzd alacsony lángon kb. 5 percig, gyakran megkeverve.
4. Zárd el alatta a tüzet, és add hozzá a vajat. Keverd el, amíg a vaj teljesen el nem olvad.
5. Hűtsd ki a diókrémet, és azonnal felhasználhatod!
ezt kikevered és felfőzöd . A tojás fehérjét felvered és a félig kihült krémhez kevered , a piskótára kened. 1/2 liter tejszínt , 2 habfixálóval felversz és a krémre kened ! Leve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFeltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben kevés xukorral vagy mézzel aranybarnára sütjük, félretesszük Alap: A fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsd be a sütőt 150 fokra, vajazd ki a 23 cm-es tortaformát, és bélelj ki egy tepsit alufóliával – a sajttorta sütés közben “ereszt”, szóval később ne a sütődet vagy a tepside...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes