Hozzávalók a receptleírásokban.
DOBOS KRÉM 1
Hozzávalók:
250 g vaj
120 g csokoládé
150 g porcukor
1 tojássárga
Elkészítése:
250 g habosra kevert vajhoz hozzákeverünk 120 g puhított csokoládét. Belekeverünk 150 g porcukrot, 1 tojássárgáját és az egészet simára kavarjuk.
DOBOS KRÉM 2
Hozzávalók:
125 g teavaj
3 tojássárga
125 g vaníliás porcukor
3 ek meleg víz
3 rúd csokoládé
Elkészítése:
125 g finom teavajat 3 tojássárgájával és 125 g vaníliás porcukorral habosra kikavarunk. Belevegyítünk 3 evőkanál meleg vízben megpuhított 3 rúd csokoládét és az egészet simára kavarjuk.
DOBOS KRÉM 3
Hozzávalók:
200 g porcukor
6 tojássárga
6 rúd reszelt csokoládé
200 g vaj
Elkészítése:
200 g porcukrot 6 tojássárgájával és 6 rúd reszelt csokoládéval, forró vízzel telt edény fölött, habüstben sűrűre keverünk. Ha langyosra lehűlt, belekeverünk 200 g habosra kikavart vajat. Ezzel töltelékkel megkenjük a tortalapokat és a torta oldalát is ezzel vonjuk be.
Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk és -lisztezünk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd el...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A répatortához a lisztet egy nagy tálba mérjük. Elkeverjük a fűszerekkel (fahéj, gyömbér, narancshéj), a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás pudingport, a sütőport és a búzadar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű