menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós rózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás
2,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 kávéskanál só
a töltelékhez:
25 dkg túró
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola (elhagyható)
a kenéshez: 1 tojás villával enyhén felverve
a díszítéshez: porcukor

Elkészítés:



A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
Mikor a tészta megkelt, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. Minden második korong közepébe egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, majd a mellékelt fázisfotók szerint megformázzuk a süteményeket.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással enyhén megkenjük, és 15-20 percet kelesztjük. Végül 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ tölteléknek mást (diót, mákot, gesztenyét, sütésálló lekvárt) is használhatunk.

Túrós rózsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kinder
kinder

1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi Fánk
Farsangi Fánk

Egy tálba beleöntöm a lisztet, tojássárgáját, sót, margarint és a porcukrot, ezt alaposan összegyúrom. A tejet mikróban felmelegítem beleteszem a cukrot és az élesztőt, letaka...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Piskótatekercs
Piskótatekercs

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű mass...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Csokis mandulás ízű és csokoládé
Csokis mandulás ízű és csokoládé

Hagyja a sütőben 180 ° C- Magyarázza két lapot sütőpapírral. Feleannyi csokoládét kis darabokra. Elolvad a csokoládé gőz fölött, és hagyjuk kihűlni. Egy tálban kever...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk