menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas marhasült zsemlegombóccal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS:
1 kg marhanyak
4-5 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
3 db sárgarépa
1 db zeller
2 db petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
3 ek mustár
2 dl tejföl
5 dkg cukor
1 ek liszt
10 dkg kacsazsír

bors
3 db babérlevél
5 db borókabogyó
1 db citrom
1 dl fehérbor
♥ ZSEMLEGOMBÓC:
friss élesztő
cukor
fél dl tej
1 db tojás
20 dkg liszt
5 dkg lágy vaj
5 dkg kacsazsír
1 db zsemle
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor snidling

Elkészítés:


♥ Vadas marha
A marhanyakat három, nagyjából egyforma nagyságú darabra vágjuk, besózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Egy felforrósított öntöttvas edényben, kevés kacsazsíron lepirítjuk a húsokat, oldalanként 5-6 perc alatt. Közben meghámozzuk és rusztikus darabokra vágjuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret és a zellert és a hús mellé rakjuk az edénybe.
Mikor a húst lepirítottuk, mozgassuk át őket úgy, hogy a zöldség kerüljön alulra. Hozzáadjuk a felkarikázott vöröshagymát, babérlevelet, borókabogyót és a megroppantott fokhagymagerezdeket. ráöntjük a fehérbor és a húsokat beborítjuk a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával. 180 fokos sütőben, lefedés nélkül 1,5-2 órát sütjük. mikor elkészült, kiszedjük a húsokat és fóliával lefedve hagyjuk pihenni őket.
Egy serpenyőben kevés kacsazsírt olvasztunk, cukrot szórunk bele és karamellizáljuk. Közben a babérleveleket és a borókabogyót kiszedjük a zöldségek közül. Majd hozzáadjuk a mustárt és az elkészült karamellt is, és az egészet egy botmixerrel pürésítjük. Pár csepp citrommal és tejföllel ízesíthetjük.

♥ Zsemlegombóc
Az enyhén cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd egy nagyobb tálban összekeverjük a liszttel, egy tojással, csipet sóval és nagyjából galuska állagúra keverjük. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen minimum fél órát kelesszük. A felkockázott zsemlét vaj és kacsazsír keverékén, egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, megsózzuk és megszórjuk az apróra vágott snidlinggel és petrezselyemzölddel. Ha kihűlt, a megkelt tésztához adjuk és beleforgatjuk. két vizezett kanál segítségével kiszaggatjuk a gombócokat és sós, kacsazsíros, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Vadas marhasült zsemlegombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabos cukkinis húspogácsák
Zabos cukkinis húspogácsák

a tetejét olaj spray-vel fújtam le. Légkeverésen 170 fokon 25 perc !

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

♥ Vadas A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babé...

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
Olasz: Italian meatball
Olasz: Italian meatball

1. In a small bowl, stir bread crumbs with milk until evenly combined. Let sit 15 minutes, or while you prep other ingredients. 2. In a large bowl, use your hands to combine beef,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Steak zöldborsmártással, héjában sült burgonyával
Steak zöldborsmártással, héjában sült burgonyával

Vágok négy nagyobb (vagy 8 kisebb) szelet húst, kb. 3 cm vastagot. Tekerek rá borsot, mindkét oldalára, majd sütésig, félreteszem. Az egész zöldborsokat, beleszórom a húsalaplébe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk