40 dkg cukor
25 db bodzavirág
2 db citrom
3 db nagy alma
2 csomag vaníliás cukor
1,5 csomag dzsemfix 3:1
A jól kinyílt virágokat alaposan öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromok héját jól dörzsöld meg, majd karikázd fel. Rétegezd egy lábosba a bodzával együtt, önts rá öt deci vizet, és lefedve tedd egy éjszakára hűtőbe.
Másnap szűrd át gézen vagy kisebb lyukú szűrőn. Az almát mosd meg, pucold meg, reszeld le, és tedd a léhez. A dzsemfixet keverd össze néhány evőkanál cukorral, és azt is öntsd a bodzához.
Forrald össze, majd add hozzá a maradék cukrot és a vaníliát.
Kevergetve főzd még újraforrástól számítva 5 percig.
Az üvegeket sterilizáld, melegítsd fel, és töltsd meg forró lekvárral. Zárd le jól, és állítsd fejre öt percre.
1. A dinnye húsát a magoktól megtisztítva kis kockákra vágjuk. 2. Minden kg-hoz 1 egész megmosott citromot kockára vágunk és 40 dkg cukorból egy deci vízzel sűrű szirupot főzün...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEbből 1-2 üvegnyi lekvárod lesz! Első lépés az üvegek tisztítása. Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra. Az epret lecsumázzuk és rúd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, és válogasd ki, csak a teljesen ép darabok mehetnek a lekvárba. Vigyázz, hogy se levéldarab, se morzsa vagy más maradék ne kerüljön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA barackot a cukorral és a citromsavval legalább egy órán keresztül főztem. Egy kis tálkába beletettem a zselésítőt kivettem lekvárt, jól elkevertem és hozzáadtam a többihez. Még 5...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Könnyű