200 g vaj
60 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
120 g cukor
4 db tojás
120 g cukor
130 g finomliszt
1 csipet só
A vajat és a csokoládékat vízgőz felett megolvasztjuk. Nem kell forrónak lenne, elég, ha folyékony és homogén masszát kapunk.
Hozzákeverjük az egyik adag cukrot a csokis-vajas krémhez, és félretesszük.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a másik adag cukrot, és habverővel elkeverjük benne. A tojásos massza felét hozzákeverjük a csokikrémhez. A másik felét elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra, könnyűre felverjük, és két részletben ezt is hozzáforgatjuk a csokis krémhez.
Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, majd elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók.
Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőbe 25 percre. Akkor jó, ha a teteje kemény, de belül még krémes, nem szabad túlsütni.
A hozzávalókat egyneműre keverjük. Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és kisméretű, vastagabb palacsintákat sütünk benne. Sütőlapáttal lehet óvatosan megfordítani. Melegen tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa tojás fehérjét és a cukrot összekeverjük . 10 mp cenként a mikróba tesszük, amíg süti a kezünket a tojás hab betesszük a keverőbe,citromlé, sót, keményítőt és verjük legalább 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, a lisztben elmorzsoljuk, majd összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel. A lényeg, hogy mindenképp jó gyorsan, ugyanis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gofri sütőt melegítsük elő. Tegyük nagy keverőtálba a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, majd alapos keverés után mehet bele a tej, tojás, vanília és olvasztott vaj is. Keverjü...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű