menu

Családireceptkönyv.hu

Cipó


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 dkg élesztő
3,5 dl víz
1 e.k. teljes kiőrlésű liszt
50 dkg liszt
3 k.k só
2 e.k méz

Elkészítés:


Az élesztőt elkeverjük fél dl langyos vízben, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és hagyjuk felfutni.
A többi lisztet elkeverjük a sóval, kis mélyedést alakítunk ki a közepében, ide öntjük a mézet és felfuttatott élesztőt.
A maradék vízzel dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve, melegen pihentetjük kb 1 órát.
Átdolgozzuk 4 cipót formálunk a tésztából, 20 percig állni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A tetejét megkenjük sós vízzel, alá pedig egy külön tepsibe teszünk kb 2 dl vizet. 20 perc alatt készre sütjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Az én burgonyás kenyerem
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Az én burgonyás kenyerem

Belemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe belekeverjük a sót. Bedobjuk a mikróba 30 mp-re, hogy átmelegedjen, majd megkeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe. A főzőviz...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kefires lángos
Kefires lángos

Tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a cukrot is hozzáadjuk, felfuttatjuk. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a kefirt, a tojást és a sót, majd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fánk (kipróbált,kiváló)
Fánk (kipróbált,kiváló)

Kétszer keleszteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Nutellás ♥️ek (gm)
Nutellás ♥️ek (gm)

A lisztet, édesítőt, sót, porélesztőt alaposan összekevertem, hozzáadtam a meleg rizstejet és vizet, olvasztott margarint, tojást, és robotgép dagasztófejével kidolgoztam a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk