Csokis tészta:
10-10 dkg tej- és étcsoki, 15 dkg vaj, 3 tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 2 ek. kakaópor
Krémsajtos réteg:
30 dkg natúr, tejszínes krémsajt, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
Vízgőz felett összeolvasztjuk az apróra tört csokikat és a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat és a száraz anyagokat.
Zsírozott, lisztezett 20x30 cm-es tepsibe öntjük.
A krémsajtot összekeverjük a többi hozzávalóval és a csokis tésztára öntjük. Fakanál nyelével összemárványosítjuk.
180 °C-on kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de nem kell teljesen szilárdra sütni, a belseje maradjon krémes.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat. Ezután beletesszük a többi anyagot is. Végül a felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a Ramát. Két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaót, majd 3.3 mm vastagra kinyújtjuk. El...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAlbusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile ame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű