Piskóta: 4 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 ek. víz, 0,5 dl olaj, 1 sütőpor
Krém: 1 főzős vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg margarin vagy vaj, 20 dkg darált dió
Tetejére: 3 dl növényi tejszín
A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral. Felváltva hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Az olajat is belekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (22x36 cm) simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben a krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingport és a cukrot. Végül hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a kihabosított, puha margarint és a darált diót (keveset tegyünk félre a díszítéshez). A krémet a kihűlt piskótára kenjük és bevonjuk a keményre felvert tejszínhabbal. Tetejét a félretett darált dióval megszórjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztom, majd minden összetevőt összekeverek. Kettéosztom a masszát, ez egyikbe kakaóport keverek. Sütőporos tepsibe kanalom őket felváltva. összerázom egy kicsit...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűTejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral. Felfőzzük. A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük. Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat beleteszem egy kerek hőálló edénybe(a sorrend mindegy).A tojások fehérjét a sárgájától nem kell szétválasztani. Jól összekavarom,amíg sima nem lesz,és 6 percre bet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű