4 tojás, 20 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 10 ek. víz, 2 kávésk. nescafé, 1 sütőpor
Krém: 3 dl tej, 3 púpos ek. liszt, 20 dkg cukor, 1 tojás (el is hagyható), 2 vaníliás cukor, 20 dkg margarin, vagy vaj
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk.
A vizet melegítsük fel és oldjuk fel benne a kávét, vagy főzött kávéból mérjünk ki 10 evőkanálnyit. A lisztet, a diót és a sütőport keverjük össze.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3-val kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd felváltva, 2-3 részletben dolgozzuk bele a kávét és a száraz hozzávalókat. Ezután óvatosan forgassuk bele a felvert tojáshabot. Öntsük a tepsibe és kb. 25 perc alatt süssük meg. Tűpróba!
Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet. A cukrot, lisztet, tojást keverjük csomómentesre a tejjel. Főzzük sűrű krémmé, majd a végén keverjük hozzá a vaníliás cukrokat is. Folpackkal takarjuk le úgy, hogy közvetlenül nyomkodjuk rá a krémre, így nem fog bebőrösödni. Ha már langyosra hűlt, dolgozzuk össze a habosra kevert margarinnal, vagy vajjal. Kenjük a közben kihűtött piskótára és szórjuk meg tortadarával, de bevonhatjuk csokimázzal is.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a zabpelyhet, a diót, a mandulát, szezámmagot a fahéjat és az apróra vágott aszalt barackot. S...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. 2. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle. A nyújtás előtt nézzünk ki magunknak egy tepsit a készletből, és igyekezzünk ennek megfelelő méretű lapokat sütni. Sütés...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tejet langyosítsuk meg egy pici cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű