3 dkg zsír
2 e.k. méz
12 dkg porcukor
1 tojás
40 dkg liszt
szódapor
Töltelék:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 dl tej
3 e.k. liszt
1 vaníliás cukor
A zsírt a mézet és a porcukrot összekeverjük, pár percig forraljuk míg a méz és a zsír el nem olvad. Tűzről levéve a lisztet, lapos kávés kanál szódaport keverünk bele, meg 1 egész tojást. 4 vékony lapot sütünk belőle.
Töltelék:
A vajat a porcukorral kikeverem. A tejből a lisztből a vaníliából sűrű krémet főzünk., majd vajjal kikeverjük.
A lapokat megtöltjük a tetejét porcukorral megszórjuk.
A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni. Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindenekelőtt megcsináljuk a tésztát, azaz a banán "panírját". Ez abból áll, hogy három evőkanál finomlisztet és két evőkanál keményítőt összekeverünk kevés sütőporral, a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. 1) A liszttel összekeverjük a sütőport. 2) A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 evőkanál kanál kakaót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű